سفارش تبلیغ
صبا ویژن
تفکرت برایت بینش می آورد و مایه عبرت گرفتن تو می گردد . [امام علی علیه السلام]
لوگوی وبلاگ
 

نویسندگان وبلاگ -گروهی
واحد فرهنگی(0)
لینک دلخواه نویسنده

دسته بندی موضوعی یادداشتها
 
لبخندهای پشت خاکریز ، حاج محمد ابراهیم همت ، صوتی ، خاطراتی از همرزمان شهید کاوه ، جهاد ، شهدا ، عکس ، ضد صهیونیسم ، صلوات ، یا فاطمه من عقده ی دل وا نکردم ، یهود ، صهیونیسم ، صهیونیسم چیست؟ ، طی شد اینک روزگار استخوان‌ها و پلاک ... ، عرب ، عزا عزاست امروز ، عشق یعنی... ، عملیات ثامن الائمه(ع) ، عملیات طریق القدس ، عملیات‌ ، عید قربان ، فابریک ، فارس ، فاطمه الزهرا(س) ، فرهنگ ، فرهنگ عاشورا ، فرهنگ عزاداری ، گوگل ، مناطق ، مهم ، موسوی ، نیمه پنهان ماه.... شهید چمران.... ، هنر ، والفجر مقدماتی ، وصیت امام علی (ع) ، وصیت نامه شهید حاج احمد کاظمی ، وصیت نامه شهید علی صیاد شیرازی ، وصیت نامه شهید مهندس مهدی باکری ، وصیتنامه ی شهید حسین خرازی وصیتنامه ی شهید حسین خرازی وصیتنا ، ولایت و رهبری و دفاع مقدس ، شهید ، شهید چمران ، شهید دکتر مصطفی چمران ، شوخی‌های پشت خاکریز ، شیطان ، جهاد در آینه قرآن ، حضرت آیت الله خامنه ای ، خاطره ای از شهید چراغچی ، خاطره‌ای از همسر شهید کاوه ، در هفته بسیج ، دیدگاه مقام معظم رهبری درباره رزمندگان دفاع مقدس ، راهیان نور ، روایت ، روایتی از شهادت حسن باقری ، رویارویی‌ با تمام‌ تجربیات‌ دشمن‌ ، زندگینامه ای کوتاه از شهید حاج محمود کاوه ، زندگینامه شهید دکتر مصطفی چمران ، سخنرانی شهید مهدی باکری در مورد اهمیت شهید و شهادت ، شهادت ، ...محرم یعنی ، »»» حرف آخر عشق است . . . ، 22 بهمن ، jar download ، آب ، آتش زدن خیمه‏ها ، آثار و نتایج نهضت عاشورا ، آزادگى ، آقا ، آل ابى سفیان ، آل الله ، آل امیه بنى امیه ، آمار نهضت کربلا ، آمریکا ، آیات جهاد ، آیات شهادت ، اثبات امامت امام علی (ع) با استفاده از قرآن کریم ، ارزش و جایگاه بسیج از دیدگاه مقام معظم رهبرى ، اعمال مشترک ماه مبارک رمضان ، الباطل کان زهوقا ، السلام علیک یا اباعبدالله و علی الارواح التی حلت بفنائک ، الوداع الوداع الوداع الوداع ، امام ، امام خمینی (ره) و پذیرش قطعنامه 598 ، امام خمینی و انگیزه معطوف به ارزشها ، امام رضا (ع) ، امام علی(ع) ، امر فرماندهی، امر امام است ، ای مسلمانان، ای واعظان، ای خطیبان بپا خیزید، ، بررسی جنگ از دیدگاه نظامی ، بسم الله الرحمن الرحیم www.hemmat.tk ، بسیج و بسیجی ، بسیج و بسیجی از دیدگاه امام خمینی ((ره)) ، بسیجیان ، به ، به نقل از ، بیانات آقا 2 ، بیانات آقا در دیدار جمع کثیرى از بسیجیان کشور ، بیشرمانه ، پخش زنده از حرم حضرت عباس(ع) ، پخش زنده ومستقیم از کربلا ، پذیرش قطعنامه 598 ، پیام تسلیت رهبر انقلاب :رحلت آیت‌الله بهجت قدس الله نفسه الزکیه، ، توهین ، جبهه ، جنگ ،

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :7
بازدید دیروز :25
کل بازدید :198582
تعداد کل یاداشته ها : 145
103/2/1
2:35 ص
موسیقی

بسیج و بسیجی از دیدگاه حضرت آیت الله میرزا جواد آقای تبریزی:


 حضرت آیت الله میرزاجواد آقای تبریزی از مراجع عظام تقلید در این زمینه معتقد بود که اگر نیروهای پاسدار و بسیجی نباشند، کشور عزتی ندارد. وی افزوده بود که بسیج آبروی نظام را حفظ می‌کند واین جایگاه وظیفه آنان را سنگین‌تر کرده است. 

 بسیج و بسیجی از دیدگاه حضرت آیت الله حسین نوری همدانی:

 

حضرت‌آیت‌الله حسین نوری همدانی از دیگر مراجع تقلید قم نیز معتقد است:

اگر می‌بینید که نیروهای بسیج آن قدرت را دارندکه طی چندساعت آماده می‌شوند ، نشانه‌ی احساس مسوولیت ایمانی آنان است.


بسیج و بسیجی از دیدگاه حضرت آیت الله جوادی آملی:

 

همانطور که آیت‌الله‌جوادی آملی از اساتید برجسته حوزه علمیه قم نیز معتقد است که اگر وجود بسیج و بسیجیان در کشور ما نبود، دشمنان به هیچ چیز ما رحم نمی‌کردند. 

بسیج و بسیجی از دیدگاه نائب رییس مجلس خبرگان رهبری:

 

نایب رییس مجلس خبرگان رهبری نیز بسیج را بهترین مدافع ارزش‌های اسلامی می‌داند که ‌پس ازجنگ تحمیلی بویژه درمسایل فرهنگی فعالیتهای مفید و ارزشمندی را داشته است.


بسیج و بسیجی از دیدگاه حضرت آیت الله ابراهیم امینی :

 

آیت‌الله ابراهیم امینی اقدام امام راحل در تاسیس این نهاد مردمی را ارزنده توصیف کرده و افزوده است: تشکیل ارتش ? ??میلیونی کاربسیار مفیدی بود که ما نتیجه این اقدام مهم را در طول هشت سال دفاع مقدس شاهد بودیم.


  

ارزش و جایگاه بسیج از دیدگاه مقام معظم رهبرى

لشکرى از فرزندان خورشید
مقام معظم رهبرى و فرماندهى کل قوا حضرت آیت الله خامنه اى نیز همواره و همانند حضرت امام خمینى(ره) براى بسیج نقش و اهمیت خاصى قائل بودند و هستند.

همانطورى که حضرت امام (ره) با درایت و بینش و حکمت الهى و عنایت امام زمان(عج) در آذرماه ?? دستور تشکیل ارتش ?? میلیونى بسیج را دادند تا این مملکت از آسیب در امان بماند تا به وسیله بسیج و افکار و فرهنگ الهى بسیج در سرتاسر عالم هسته هاى مقاومت و بسیج جهانى مستضعفین بر علیه مستکبرین تشکیل شود و زمینه براى ظهور آقا امام زمان(عج) مساعد شود، مقام معظم رهبرى خلف صالح امام (ره) و جانشین بر حق آقا امام زمان(عج) هم با درایت خاص و اعتقاد قلبى و راسخ و شجاعت تمام در حمایت از بسیج راه پر افتخار امام (ره) را ادامه داده اند. ایشان فرموده اند: بسیج یعنى آمادگى، بسیج یعنى احساس تکلیف در همه لحظات، بسیج یعنى حضور در همه میدان هایى که از انسان در آن میدان یک کارى مى طلبند، فرق هم بین زن و مرد نیست.?
ایشان همچنین مى فرمایند: بسیج با سرنوشت انقلاب سر و کار دارد و با گسترش و استحکام آن مى توان اطمینان یافت که هیچ قدرتى در دنیا قادر نخواهد بود که کوچکترین چشم زخمى به کشور و انقلاب وارد کند.?
همچنین فرمودند: اگر این گیاه پر برکت و پر ثمر(بسیج) در این سرزمین روئیده نمى شد یقینا سرنوشت جنگ غیر از چیزى بود که پیش آمد.?
انقلاب اسلامى ایران با الهام گرفتن از اسلام ناب محمد(ص) از نخستین روزهاى پس از پیروزى انقلاب با توطئه هاى گسترده و سازمان یافته دشمنان اسلام روبرو گردید و الان هم روز به روز توطئه هاى به مراتب پیچیده ترى براى نابودى این انقلاب توسط استکبار جهانى طراحى مى شود. براى خنثى سازى این توطئه ها همان طورى که رهبر معظم انقلاب فرمودند: براى کشورى که آماج این همه حمله خصمانه و خبائث آمیز دشمنان است جز بسیج نیروهاى مردمى هیچ راه علاجى وجود ندارد.رزمندگان هشت سال دفاع مقدس و آحاد بسیج به این هشدار تکان دهنده توجه داشته باشند که آقا فرمودند:این روزگار، روزگار فاسد شدنى است این را شما بدانید در این روزگار نگه داشتن دین سخت تر است تا روزگار جنگ چون جنگ خودش دین آدم را نگه مى داشت و خاصیتش این بود. ایثارگران بسیجى هشت سال دفاع مقدس جایگاه و ارزش خود را از زبان مقام معظم رهبرى همیشه مد نظر داشته باشند که فرمودند: در دوران جنگ تحمیلى بسیج درخشید، عالى ترین مضامین انسانى در بسیج معنا شد و تجسم یافت.?
در برهه اى ازانقلاب (دوران افراطى گرى هاى اصلاح طلبان آمریکایى و پیاده نظام هاى دشمن و اپوزیسیون و بلندگوهاى دشمن در مجلس ششم و قلم به دستان مزدور در مطبوعات دوم خردادى ها که هجمه هاى سنگینى توسط ایادى استکبار در برون از مرزها و دستگاه هاى حساس و کلیدى دولت و مجلس ششم با هدایت کاخ نشینان سیاه آمریکا علیه ارکان اصلى نظام از جمله ولایت فقیه، قوه قضاییه، شوراى محترم نگهبان، صدا و سیما، خصوصا بسیج و بسیجیان و سپاه پاسداران صورت گرفته بود مقام معظم رهبرى، فرمانده بسیج با تمام قدرت و شجاعت به صحنه دفاع از کلاس رفته هاى مدرسه عشق(بسیج) آمدند و فرمودند: انکار بسیج و بى احترامى به آن یا نابخردانه است یا خائنانه. همچنین در جایى دیگر فرمودند: اگر بگوییم قوام انقلاب به بسیج است حرف گزافى نگفته ایم.)
شجاعت ها و روحیه حسین گونه مقام معظم رهبرى همواره باعث حرکت و جوشش روح توفندگى و خروش و عزم و اراده راسخ بسیجیان عزیز در حفظ انقلاب و حراست از دستاوردهاى انقلاب تا مرز شهادت و به عنوان یک عامل بازدارنده براى دشمنان قسم خورده انقلاب مى شود همان طورى که فرمودند: اگر تجربه تلخى براى ملت پیش آید بنده نیز لباس رزم مى پوشم و آماده فداکارى مى شوم.?
در جایى دیگر فرمودند: اگر حادثه اى پیش آمد حضور مردم و این جوان ها در صحنه دفاع تماشایى خواهد بود. همچنین فرمودند: شهادت براى ما و تمامى مجاهدان راه خدا بهترین سرانجام و یک آرزو محسوب مى شود.وظیفه امروز بسیجیان چیست؟ آیا بسیجیان فقط وظیفه دفاع نظامى دارند؟ آیا در اسلام فقط جهاد اصغر(جنگ نظامى) داریم؟ آیا بسیجیان در تاریخ نخواندند که فرمودند: علیکم بالجهاد الاکبر(مبارزه با هواى نفس)؟ آیا بسیجیان عزیز از زبان سلاله پاک زهراى اطهر(س) و قلب تپنده اسلام و ولى امر مسلمین جهان در سال ???? نشنیدید که فرمودند: کارى که دشمن از لحاظ فرهنگى انجام مى دهد یک شبیخون، غارت و قتل عام فرهنگى است.؟?
آیا بسیجیان در قرآن کریم نخواندند: کنتم خیر امه اخرجت للناس تامرون بالمعروف و تنهون عن المنکر؟?
و آیا بسیجیان عزیز نخواندند که مولامان حضرت على(ع) فرمودند: و ما اعمال البرکلها و الجهاد فى سبیل الله عند الامر بالمعروف و النهى عن المنکر الاکنفثه فى بحر لجى- تمام کارهاى نیک(حتى) جهاد در راه خدا، در برابر امر به معروف و نهى از منکر، همچون قطره اى ( آب دهانى) در برابر دریاى پهناور است؟?
یا اینکه حضرت على(ع) فرمودند: من ترک انکار منکر بقلبه و یده و لسانه فهو میت بین الاحیا ؛ کسى که انکار منکر را با قلب و دست و زبانش ترک کند مرده اى میان زندگان است.?
مگر بسیجیان عزیز در روایات نخواندند که پیامبر عظیم الشان اسلام(ص) فرمودند: من امر باالمعروف و نهى عن المنکر فهو خلیفه الله فى الارض و خلیفه رسول الله و خلیفه کتابه. هر کس امر به معروف و نهى از منکر کند، جانشین خداست بر روى زمین و جانشین رسول خدا و جانشین کتاب خداست؟!
پس چرا بسیجیان عزیز به انجام این فریضه الهى که به فرموده امام باقر(ع): بها تقام الفرائض بقیه و اجبات به وسیله این فریضه اقامه مى شوند و معنى پیدا مى کنند، بى تفاوت هستند؟ مگر فرمانده بسیجیان یعنى مقام معظم رهبرى نفرمودند: امر به معروف و نهى از منکر مسوولیت شرعى و انقلابى شماست؟??
نتیجه گیرى: بسیجیان عزیزى که در صحنه هاى سیاسى و حضور حماسى ? آذر ?? و در طول دوران انقلاب ثابت کردند که لیاقت فرزندى حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبرى را دارند، توجه داشته باشند که قوام بسیج و ارزش بسیجى به انجام فریضه الهى امر به معروف و نهى از منکر است.


  

سخنرانی شهید مهدی باکری در مورد اهمیت شهید و شهادت

 

بنام خدا
برادر عاشق شهادت نوشته است که خدایا نمی خواهم جنازه ام پیدا شود که حتی یک وجب از این خاک را اشغال کند . تا آن اندازه این برادر اتصال پیدا کرده است . خانواده شهدا و مفقودین و اسرا و رزمندگان و امت حزب الله بدانند که در جهت راهی که اینان از قرآن پیدا کرده اند، زندگی توأم با جهاد در راه خدا و حیثیت ما مدیون خون شهدا است و آنانند که به ما و جامعه ما معنا داده اند .

خانواده شهدا بدانند که اینان دارای چه ارزش و مقامی هستند. در عملیات آنها می دانند که شهید می شوند ولی چنان این فضیلت را درک کرده اند که عاشقانه آماده رفتن به جبهه می شوند تا مأموریت خود را انجام دهند. چه بسا بروند شهید شوند یا اسیر شوند و این همان درک معنای این موضوع است اینان می روند ، خانواده شان بدانند که فرزندانشان در چه حالتی و عالمی دارند و این وضعیت کنونی با اندیشه های طاغوتی قابل مقایسه نیست و قابل بیان .

آن شایعاتی که عمداً در شهرهای ما بین افراد وجود دارد و از روی دلسوزی می گویند ای بابا چرا فرزندت را جبهه می فرستی و حالا چه وقت جبهه رفتنشان است . وقتی می روند و شهید می شوند می گویند مگر ما نگفتیم نروند به جبهه . اینان همان منافقین اند که در قرآن هم هست . این زندگی با ارزشهای انقلابی را درک نکرده اند و نمی دانند این راه چیست و فکر می کنند که زنده مانده اند . این دلسوزیها بیجاست و ترس از زنده ماندن خودشان است و عدم درک از اسلام و فضائل آن است . شما باید سرفراز باشید . امت اسلام باید سرفراز باشد برای این که دنباله رو شهدای کربلا این همه شهید داده ایم . و به جا شهید دادیم . هرچقدر شرکت فعال داشته باشیم و شهید بدهیم نشانه حقانیت راهمان است . نه این که ناراحت شویم امروز 80 تا ، 100 تا ، 200 تا شهید دادیم اگر درک نمی کنیم که کجا رفته اند پس باید به حال خودمان افسوس بخوریم شایعه پردازها به حال خود افسوس بخورند. الان چهار سال جنگ است. جنگی است در ادامه جنگ امام حسین . هنوز اینان رنگ جبهه را ندیده اند اینان به حال خود افسوس بخورند، نه به حال خانواده شهدا و رزمندگان. در حال حاضر در وادی رحمت یک شهید داشتن باعث افتخار است بر حسب اعتقادات و فضائل اسلامی اگر تادیروز کسی باغی وسیع داشت افتخار می کرد حالا اگر کسی در وادی رحمت شهید داشته باشد باعث افتخار است و کسانی که در آنجا شهید نداده اند به حال خود افسوس بخورند ارزشهای ما این است. چگونه به خود اجازه می دهند در زیارت عاشورا بخوانند سلم لمن سالمکم …… این را بگویند و چهار سال است جنگ شده و رنگ جبهه را ندیده باشند. هنوز خانواده شان توفیق پیدا نکردند به اسلام رزمنده ، شهید ، مجروح تقدیم کنند . این دلسوزیها نه برای اسلام بلکه برای خودشان و طرز تفکر خودشان است . هنوز به فضائل اسلام پی نبردند با بینش طاغوتی به مسائل نگاه می کنند و این زندگی با فضیلت ترین زندگیهاست به خانواده رزمنده ، شهدا ، مفقودین و اسرا بدانند که این افتخار است که در راه خدا شهید شدند و جهاد کردند . انشاالله آگاهیم و بدانیم که این زندگی با فضیلت ترین و ارزشمندترین زندگی است .

والسلام

فقط می خواهند جوانان خود را سر و سامان بدهند و شاهد خوردن و خوراک و آسایش دنیوی اینان باشند .بعضی برای به دست آوردن اعتبار، تا این که بگویند فلانی این مقدار پول و ثروت و دارای چنان املاکی و خدای نکرده برخی در لباس مذهب برای خود کسب اعتبار می کنند به طور خلاصه این افراد به مادیات نظر دارند و فقط دنیا را می بینند .

در قرآن آمده : انما مثل دنیا ……

این گونه افراد مثال زندگی شان مانند آن بارانی که از آسمان آمده تا گیاهان رشد کنند برای انسان و حیوانات و این انسانها چنان مبهوت این خرمی و رشد می شوند که خود را فراموش می کنند که خود را صاحب این ها می دانند و خداوند می فرماید خداوند اراده می کند و تمام این سرسبزی خشک می شود و هیچ چیز باقی نمی ماند . این گونه خداوند آیات خود را روشن بیان می کند یعنی کسانی که دچار این دیدگاه انحرافی هستند و زندگی می کنند و تمام ظواهر دنیایی یک نوع آراستگی است در چشم آنان که خود را صاحب این ظواهر می دانند و غافل از خداوند می شوند .

چه بسا کسانی هستند که عاشق جوانی خودند و مغرور به جوانی و روزی پیر می شوند یا کسی که ثروت اندوزی می کند و ثروتی جمع می کند ولی هنگام مردن غیر از کفن چیزی با خود نمی برد . این علاقه های دنیوی مانند آن زمین است و چقدر اینان کوتاه فکر هستند و چیزی را که با چشم می بینند باور دارند خداوند می فرماید اینان را بیان می کنم برای اهل فکر کسانی که تفکر می کنند . متأسفانه در برخی از طبقات دیده می شود که عقیده به این نوع زندگی دارند فرهنگی است که از طاغوت مانده و نوع زندگی است که دیکته شده و آدمها را به سوی او می کشد ولی از دیدگاه اسلام بهترین نوع زندگی انسان همان زندگی جلب رضایت خداست و به فکر سعادت دنیوی و اخروی خود است . یک نوع زندگی پسندیده و دارای فضیلت، زندگی توأم با جهاد در راه خداست .

البته در رابطه با خود جهاد، هم من قادر نیستم و هم وقت کم است تا بحث کنیم. فقط در رابطه با فضیلت زندگی در اسلام نقش بسته است برای مومنین همان جهاد در راه خداست. زندگی پیامبر از بعد نظامی از هفتم ماه هجرت …… پشت سر هم . اما به طور خلاصه اگر در قرآن نظر کنیم و افرادی که نظر به این دنیا دارند مثل پول ، مقام ، زمین ، اولاد و غیره از دیدگاه دنیوی . اگر ما مقام و سعادت دو عالم را بخواهیم ، بهشت دائمی را بخواهیم و نعمتهای بیکران را بخواهیم و پاداش و بزرگی از خداوند بخواهیم در این معامله خریدارمان خدا باشد و دوستی و محبت خدا را داشته باشیم و تجارتی با خدا انجام دهیم تا تمام گناهانمان پاک شود . نگاه کنید به آیات قرآن کریم .

الذین امنو و جاهدو فی سبیل الله … اجرا عظیما .

کسانی که با جان و مال خود در راه خدا جهاد می کنند کسانی که دنبال جاه و مقام هستند بدانند که خدا بالاترین درجات را پیش خود دارد برای کسانی که در راه خدا با مال و جان خود جهاد می کنند و رستگاری و بشارت به رحمت الهی و جنت و نعمت الهی مژده می دهد .

یا در آیه ای که خداوند می فرماید من خود خریدار شما هستم این چقدر ؟ اصلاً قابل قبول تصور نیست . با این درک ناقص ما . چقدر این نوع زندگی با فضیلت است که خود خداوند خریدار اعمال آدمی است چقدر با ارزش است انسان با مال و جان خود جهاد کند .

یا می فرمایند : اگر بخواهیم چنان تجارتی کنیم که گناهمان پاک شود و از بین برود گناهمان، شما را مژده می دهم به تجارتی که شما را از عذاب الیم نجات دهد آن چیست ؟ یک تجارتی که ما را از عذاب الیم نجات می دهد جهاد در راه خدا و تمامی گناهان و آلودگی این دنیا و آخرت را خداوند مژده می دهد . باز یک نمونه از این نوع زندگی از حضرت علی نقل شده است در جنگ ذات الصلوه از پیامبر می پرسند که فضیلت جهاد در چیست ؟ در پاسخ می گویند : زمانی که یک رزمنده قصد می کند به جبهه برود خداوند متعال نجات از آتش و ریختن گناهان او را می نویسد . اگر کسی گناهکار باشد وقتی نیت به رفتن می کند خداوند امر می کند تا گناهان او پاک شود که انگار از مادر متولد شده است و وقتی که آماده رفتن می شود ملائکه فخر می کنند و وقتی با خانواده اش خداحافظی می کند دیوارها گریه می کنند و مانند مار که از پوست خود در می آید انسان هم از گناه پاک می شود .

با ارزش و با فضیلت و بهترین زندگی است که خداوند فرموده و تقدیرنامه امام از رزمندگان … جملاتی که امام امت در شأن و مقام این افرادی که این گونه زندگی می کنند امامی که تا اینقدر والاست و ما می شناسیم می فرماید که من قاصرم از وصف اینان یعنی این کلمات و این جملات قادر نیست که بیان کند مقام و شأن این نوع زندگی را .

از ره آوردهای انقلاب اسلامی که در این مملکت شد و راهی را که پیامبر اکرم و امام امت برای ما نشان داده اند زندگی همراه با جهاد است نه جهاد با نفس بلکه جهاد با کفار نه یک روز نه دو روز بلکه آمیخته با زندگیمان باشد در مقابل دیدگاهی که هنوز در غالب بینش طاغوت می نگرند توجه به مقام و دنیا و اولاد امثال اینها تا خود را راضی و خوشحال کند در دنیا . می خواهم بگویم چیزی که در شأن شما افراد این مملکت و رزمندگان است در این حکومت اسلامی جنگ و جهاد و جلب رضایت خدا و کسب مقام و بخشیده شدن گناهان و بهترین ساختمان و آسودگی و راحتی باشد ولی چیزی را که خداوند به انسان بدهد نه چیزهایی که از دنیا کسب کنیم . مسائلی که در اجتماع ما هست یعنی کسی مهندس شود ، دکتر شود ، بازرگان شود و غیره و غیره همه از خداوند باشد آن کسی که بیان شیوا دارد همه زمانی به انسان عطا می گردد که جهاد در راه خدا باشد . توجه به این معنا و فضیلت که در زندگی امام حسین است آن بزرگواری که این معنا را درک کرد وانسان با زبان و عقل عاجزند از درک آن و کاری که امام انجام داد با آن نیروی کم و آگاهی کامل به شهادت و فرزندان خود که می دانست شهید می شوند ولی این راه را رفت و فقط ناشی از درک معنا و فضیلت همان آیات قرآن کریم است . دانسته که آن زندگی که در این دنیا باید می کرد زندگی که شایسته یک مسلمان است ، زندگی که همراه ذلت نباشد ارزشهایی که در دنیا هست به آنها برسد اما آنهایی را که خدا به او می دهد و این یکی از ره آوردهای انقلاب برای ما بود و در آخر این نوع زندگی که برای این افراد در نظر گرفته شده شهادت است شهادتی که امام فرمود ما قاصریم از بیان عظمت اینان . ما با این درک و تفکر ناقصمان نمی توانیم به این آیات الهی پی ببریم و چه معنایی دارد .

یا می فرماید آنان که در راه خدا کشته یا شهید می شوند، کشته شدند و تمام شد؟ و چیزهای زیادی را با چشم نمی بینیم، بلکه زنده هستند و ما نمی توانیم آنها را ببینیم و به حقیقت نمی توانیم پی ببریم و آیات بیشماری از شهادت آمده است .


88/9/29::: 9:0 ع
نظر()
  

امام خمینی و انگیزه معطوف به ارزشها

در تبیین دیدگاه هر اندیشمندی نسبت به امری از امور انسانی که اراده و اختیار در آن نقشی اساسی دارد، عوامل متعدد فردی و اجتماعی دخیل هستند. برای نمونه، نوع شخصیت فرد اعم از وراثت و محیط سلایق و علائق فردی، دیدگاه و مکتب کلی یا جهان نگری، فرهنگ، ملیت، آداب و رسوم قومی و ملی و بسیاری از مسائل دیگر در شکل گیری انگیزه و تعیین هدف نقش دارند، اما در این میان، جهان بینی و نوع نگرش انسان از اهمیت بیشتری برخوردار است؛ به تعبیری: " هدفهایی که یک مکتب عرضه می دارد و به تعقیب آنها دعوت می کند و راه و روشهایی که تعیین می کند و بایدها و نبایدهایی که انشا می کند و مسئولیتهایی که به وجود می آورد، همه به منزله نتایج لازم و ضروری جهان بینی ای است که عرضه داشته است"
بنابراین، پاسخهایی که به چرایی جنگ در بعد انگیزه های معطوف به ارزشها داده می شود، می تواند بسیار متنوع باشد؛ تنوعی که به تنوع دیدگاهها و نگرشها نسبت به نوع انسان، جهان هستی و مسائل آن بر می گردد. در طول تاریخ بشر، همواره جنگ از زاویه ارزشی برای رسیدن به مصلحت یا منفعتی اعم از مادی یا معنوی انجام شده است، به ویژه در اعصار کهن، این ارزشهای از پیش تعیین شده بیشتر جنبه مادی داشتند. برای نمونه، در تاریخ مصر باستان آمده است:
" در زمان سلسله ششم، کشتیرانی در دریای سرخ و رود نیل توسعه یافت و کشتیها مملو از سرباز در طول نیل از آبشار اول گذشته، پس از غارت و دستبردهایی که انجام می دادند با غنیمت سرشار مراجعت می کردند"
در شهرهای باستانی میان دو رود [بین النهرین] نیز، گاه نبردها با هدف رسیدن به منافع مشخصی انجام می شد که آن منابع ارزش اساسی محسوب می شده است. برای نمونه، در یکی از نبردها:
" مانیشتو سو، شاه آکد، با کمال صراحت اعلان کرد که برای دست یافتن به کانهای نقره و رسیدن به سنگ دیوریت به سرزمین ایلام حمله می کند تا پس از به دست آوردن این سنگ مجسمه هایی از خود بسازد و نام خویش را جاویدان کند و این تنها جنگی است که در آن سربازان برای منظورهای هنری به نبرد برخاسته اند"
در واقع، منظور از زاویه ارزشی، انگیزه معطوف به ارزش و هدفی است که جنگ فی نفسه و ذاتاً، برای تحقق آن صورت می گیرد و هدف اولیه و اساسی جنگجویان را تعیین می کند. از این زاویه اهداف کلی، می توان جنگها را به سه دسته تقسیم بندی کرد:
1- اهداف متعالی، که بر جهان بینیهای معنوی و متعالی مبتنی اند.
2- اهداف این جهانی، که هر چند می توانند بر انواعی از جهان بینیها مبتنی باشند، اما در پی تأمین مقاصد کوتاه مدت این جهانی هستند، هرچند مسائل اخلاقی و انسانی در آنها مورد توجه باشد.
3- اهداف پست مادی، این گونه اهداف اساساً یا بر جهان بینی مادی محض مبتنی اند یا عواملی چون نژاد، ملیت، تعصب قومی و قبیله ای یا تعصب فردی در آنها نقش اساسی دارد.
بالاخره اینکه در بررسی انگیزه ها از این بعد، جهان بینی و نوع نگرش انسان و زاویه دید او به جهان، جامعه و انسان معیار اساسی و اولیه است و نقش تعیین کننده ای دارد.
امام خمینی (س) با توجه به نگرش اسلامی خویش در مقام عارف برجسته و فقیهی اسلام شناس، در نگرش به جنگ از بعد ارزشها و منافع، امور متعالی انسانی و برتر از همه عدالت و سعادت نوع بشر و شکوفایی و کمال او یا رسیدنش به خدا را به منزله والاترین هدف در نظر می گیرد. از این رو، از نظر ایشان، جنگ مادامی ارزشمند می باشد و از نظر عقلی و شرعی، موجه است که در راه تحقق اهداف عالی سبیل الله صورت گیرد. برای نمونه، در بیان راه خدا و راه مستضعفین به منزله یکی از اهداف جهاد و جنگ می گویند:
" برنامه اسلام از صدر اسلام تاکنون، بر شهادت توام با شهامت بوده است. قتال در راه خدا و راه مستضعفین در راس برنامه های اسلام است. ما لکم لا تقاتلون فی سبیل الله. . ."
یا در باب فضیلت چنین جنگی با اشاره به سخن حضرت علی(ع) <ان الجهاد باب من ابواب الجنه. . .>، می فرمایند:
" این فضیلت بزرگ در بین فضایل بی شماری که برای مجاهدین فی سبیل الله نقل شده بیشتر جلب توجه می کند... این مدال الهی بر بازوان مجاهدان، چون خورشید در نزد صاحبان اسرار غیبی و ملکوتی می درخشد. مگر این جلوه همان خلقت نیست که ابراهیم خلیل الرحمان را مفتخر کرد؟. . ."
ایشان در بیان دیگری در توضیح و تبیین مصداق فی سبیل الله به مرام امام حسین(ع) اشاره می کنند و اجر شهیدان جنگ فی سبیل الله را حیات عندالرب و ورود در ضیافت خدا ضیافه الله قلمداد می نمایند:
"چه مژد ه ای برای شهیدان در راه مرام حسین سلام الله علیه که همان سبیل الله است، از این بالاتر که در جنتّی که آن بزرگوار شهید فی سبیل الله وارد می شود و در ضیافتی که آن حضرت حاضرند"
یا در سخن دیگری، با تأکید بر سیره پیامبر اسلام(ص) و حضرت علی (ع) که تمام دوران زندگانی خویش را در جنگ با ستم و ستمگران و در راه دفاع از حق و اسلام به عنوان دین حق و عدالت کوشیدند، پیروی از سیره آنان را مورد توجه قرار داده و هدف جهاد را مبارزه با ستم و دفاع از حق قلمداد کرده اند. تبیین این هدف و انگیزه، یعنی متعالی شدن انسان و رهایی او از عالم طبیعت در بیان دیگری از او به این صورت بیان شده که جنگ مسلحانه در راه خدا نردبان ترقی انسان به عالم فوق این عوالم است و در برابر آن، حرکتهایی شیطانی قرار دارد که ره به سوی اسفل السافلین خواهند داشت:
"اگر انسان با جهاد برای خدا از این دنیا برود یعنی از عالم پست به عالم بالا می رود، به عالمی می رود که فوق این عوالم است. . ."
بدین ترتیب، در نگاه ایشان، جنگ مسلحانه و جنگ با نفس (جهاد اکبر) در راستای خدمت به خلق و دفاع از حق و عدالت در یک مقام قرار می گیرند و دومی مقدمه اولی می شود؛ زیرا، این دو به مثابه دو بال برای رسیدن انسان به حقیقت خویش و رهایی از عالم طبیعت دیده می شوند؛ بنابراین، جنگ در این نگاه، جهادی معنوی و متعالی است، نه صوری و مادی؛ زیرا، معیار آن ایده آل مطلق هستی، یعنی خدا و آفریده های اوست، یعنی ارزشهای متعالی انسانی، مانند حق و حقیقت، آزادی و عدالت، ایمان و معنویت و خودسازی و مبارزه با فساد و ستم و بی عدالتی در جهان.
وقتی که جهاد برای خدا شد، برای اسلام شد، جهادی است که جهاد معنوی است، نه جهاد صوری و مادی. وقتی بنا شد که جهاد معنوی باشد تا آن فرد آخر هم برای جهاد حاضر است"
براساس چنین نگرشی، از دیدگاه امام خمینی (س)، جنگ ایران و عراق برای ایرانیان که مورد ستم و تجاوز قرار گرفته و حقوقشان پایمال شده است، جهادی مقدس، معنوی و متعالی است. از این رو، ایشان در بیانات خود در مورد جنگ تحمیلی ایران و عراق بارها از واژه هایی، چون جهاد مقدس، جنگ مقدس، جهاد اسلامی، دفاع مقدس و
یاد می کردند؛ زیرا، معیار و اساس آن حفظ حق و عقیده حق است. برای نمونه، ایشان در وصف جنگ ایران و عراق می فرمایند:
"مبارزات کشور ما عقیدتی است و جهاد در راه عقیده، شکست ناپذیر است . . . پیروز است ملتی که راه خود را که صراط مستقیم انسانیت است یافته و در راه آن به جهاد مقدس برخاسته است . . "


  

ولایت و رهبری و دفاع مقدس

           دیدگاه‌ها و اندیشه‌های دفاعی امام خمینی (ره) محوری‌ترین مبحث در پیروزی ماست. شناخت اندیشه‌ها و دیدگاه‌های دفاعی و تفکرات و آگاهی از دلائل امام امت (ره) برای مبارزه علیه مثلث شوم زر و زور و تزویر به ما کمک می‌کند اسلام ناب محمد (ص) را آن چنان که او شناخته بود، بشناسیم و در جهت تحقق اهداف و آرمان‌های اسلام بدون افتادن در مسیرهای انحرافی و پیروی از منحرفین گام برداریم و مسؤولیت‌ها را همان‌گونه که انجام دهیم که خداوند متعال از ما می‌خواهد.

   - اسلام و دفاع
    - دیدگاه‌های دفاعی امام خمینی (ره)
    معنای لغوی و اصطلاحی جهاد- دفاع:
           جهاد از نظر لغوی به دو ریشه «جُهد، جَهد» باز می‌گردد. جَهد به معنی کوشش با صرف جان و مال است  به کار گرفتن تمام امکانات. جُهد به معنی گذشتن از مال و جان و صرف تمام نیروها و پذیرفتن سختیها برای رسیدن به هدف.
    - جهاد در قرآن:
           برحسب مطالعه‌ی یکی از اسلام شناسان معاصر، و فور حداکثر سالیانه 5/23 درصد آیات، مربوط به جهاد می‌باشد. این رقم 5/23 درصد به سال سوم هجرت در مطالعه مزبور نتیجه‌گیری شده که اصولاً نزول بیشترین آیات جهاد از سال 12 بعثت شروع می‌شود تا در سال سوم هجرت به اوج می‌رسد و بعد از سال ششم هجرت این منحنی روبه صعود نموده تا سال هفتم هجرت.
    - مبانی جهاد و دفاع در اسلام:
           «کتب علیکم القتال و هو کره لکم»
          (جهاد برشما واجب‌گردیده و حال‌آنکه برای‌ شما ناخوشایند و موجب دشواری‌است.)
    - دفاع و انواع آن:
           دفاع امری قراردادی و اعتباری است که در موقعیت‌های خاص و شرایطی ویژه تعریف و تبیین می‌گردد. به طور اصولی، دفاع به معنی دفع کردن یا مقابله با مهاجم یا مهاجمین می‌باشد.
    - مدیریت دفاع:
           اصل الاصول تحریم معقول، سیاستگزاری معقول است که مسبوق به تجمع، تعهد و تخصص می‌باشد.
    - زمینه‌های دفاع:
           نهضت امام (ره) ادامه دهنده‌ی نهضت امام حسین (ع) و حلقه‌ی اتصال نهضت قائم آل محمد (ص) حضرت ولی عضر (عج) می‌باشد.
    - نحوه دفاع:
    1-    دعوت به قیام
    2-    حفظ اتحاد و وحدت اسلامی
    3-    نفی سلطه پذیری و سلطه‌گری
    4-    سازش ناپذیری در مقابل دشمن
    5-    دفاع از سرحدات اسلامی
    6-    حمایت از نهضتهای آزادی‌بخش
    7-    تشکیل هسته‌های مقاومت در جهان
    - امکان دفاع
           دیدگاه امام راحل (ره) نسبت به امکانات و ابزار لازم برای دفاع دیدگاهی اختصاصی است:
           «ما افتخار می‌کنیم که در این نبرد طولانی و نابرابر فقط با تکیه بر سلاح ایمان و توکّل بر خدای بزرگ و دعای بقیه‌ا... (عج) اعتماد به نفس و همّت دلاورمردان و شیر زنانِ صحنه کارزار، به پیروزی رسیده‌ایم.»
    - دفاع در کلام حضرت امام خمینی (ره):
           از میان تمام برداشت‌هایی که از نظریه دفاع شده، شاید کامل‌ترین و وسیع‌ترین برداشت را امام بزرگوار درباره این مقوله با عبارتی از قبیل جهاد و بسیج در آثار خود ذکر کرده است، محدوده دفاع از نظر ایشان تنها به دفاع نظامی ختم نمی‌شود.
    - رسالت ما در دفاع از ارزش‌ها از دیدگاه امام خمینی (ره):
           حضرت امام (ره) وظیفه‌ی خطیر دفاع از ارزشهای اسلامی را وظیفه‌ی همه می‌دانند و همه را مسئول
    - آثار دفاع:
           حرکت قاطعانه و سازش ناپذیر و ستم‌سوز حضرت امام (ره) در دفاع آثاری را بر جای گذاشته است.
    - برکات دفاع در جنگ تحمیلی:
    1-    جنگ عامل وحدت
    2-    جنگ رسواکننده مخالفت اسلام
    3-    شکسته شدن ابهّت دو ابرقدرت
    4-    جنگ و تجربه‌ی علمی دفاع
    5-    معرفی قدرت اسلام
    6-    جنگ عامل اتکاء به خود
    7-    جنگ عامل شکوفایی استعدادها
    8-    جنگ اثبات توانائی‌ها


ضرورت و اهمیت آن به این دلیل است که یکی از عوامل
      کاهش انحرافات و آسیب‌های اجتماعی ایجاد همبستگی در جامعه می‌باشد و همه صاحب‌نظران جامعه‌شناسی بر آن اتفاق نظر دارند. اتصال معنوی مهم‌ترین عامل همبستگی است. این موضوع در ارتباط با زنده نگه داشتن راه و کلام شهید در تداوم نسل‌ها می‌باشد و علت گزینش کتاب مطالعات اجتماعی، پایه بودن و الزامی بودن آن برای کلیه رشته‌هاست. یکى توأم با متعالی از رسالت‌های آموزش و پرورش در کنار سایر نهادها و ارگان‌ها انتقال ساختن ارزش‌ها به نسل جوان می‌باشد و همچنین، بنیاد حفظ ارزش‌های دفاع مقدس آن را   پس از نتیجه نهایی  پیشنهاداتی ارائه شده و بعد    از اولویت‌ها قرار داده است. محدودیت‌ها مطرح گردیده است. از مهم‌ترین محدودیت‌ها نداشتن پیشینه تحقیق با ساختار منطقی و علمی در این زمینه بود که محقق امیدوار است این تحقیق هر چند که عاری از نقص نمی‌باشد، ولی می‌تواند پیشینه‌ای منطقی شود برای کسانی که صادقانه در این راه گام می‌گذارند.